Ingredienten (voor 4 personen):

  • 1 flespompoen
  • 1 zoet zure appel (bijv. Elstar)
  • 1 sinaasaappel;
  • 3 teentjes knoflook;
  • een stukje verse gember van ongeveer 3 cm.;
  • 2 winterwortels geschrapt;
  • 4 sjalotjes
  • 2 groentebouillonblokjes;
  • 1 liter water;
  • peper en zout;
  • cayennepeper (naar behoefte);
  • olijfolie of kokosolie.

Bereiding:

Schil de pompoen, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

Hak de knoflookteentjes fijn. Doe hetzelfde met de gember.

Snij de sjalotjes en de winterwortel in stukjes.

Schil de appel en snij eveneens in stukjes.

Verwarm in een grote pan wat olijflolie of kokosolie.  Fruit de sjalotjes, gember en de knoflook op een hoge  termperatuur.  Voeg wat zout en peper toe. Voeg de pompoen en de wortel toe en bak in 5 minuten op middelhoog vuur. Schep het mengsel af en toe om.

Voeg het water  (ik kook het altijd zodat het gelijk op temperatuur is) en de appel toe. Knijp de sinaasappel uit boven de soep. Laat de soep in een afgedekte pan in circa 20 minuten zachtjes koken.

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met wat cayennepeper.

Dit is een andere variant op de pompoensoep die ook op deze site staat. Je kunt al deze ingredienten ook een verspakket kopen (bij AH). Dan zitten alle ingredienten er in. Super makkelijk. Het schillen van m.n. de pompoen is het meeste werk. Maar... je kunt de soep van te voren maken. Ik maak deze vaak in het weekend, 's morgens.  Dan is het alleen een kwestie van opwarmen. Lekkere broodjes met salade erbij en klaar is het! De soep die over is, bewaar ik in de koelkast zodat we de volgende dag (bijv.) bij de lunch nogmaals kunnen genieten van deze heerlijke soep.