Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 ui;
  • 300 gram broccoli in roosjes;
  • 1 kruimige aardappel;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 1 liter kraanwater;
  • 2 kippenbouillontabletten;
  • 3 eetlepels creme fraiche;
  • peper en zout;
  • staafmixer.

Bereiding:

Pel de ui en snipper fijn.

Snijd de broccoli in klien roosjes. Schil de aardappel en snij in kleine blokjes.

Verhit in een grote pan de olie en fruit de ui hierin glazig. Voeg de aardappelblokjes en de broccoli toe (houd enkele roosjes achter voor de garnering). en schenk het water erbij. Verkruimel de bouillontabletten erboven en breng het aan de kook. Laat de soep met de deksel op de pan ongeveer 15 minuten zachtjes doorkoken. 

Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.

Roer de creme fraiche om met eveneens wat peper en zout. Roer de creme fraiche voor het opdienen door de soep. Garneer met wat kleine broccoliroosjes.