Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 kommen of glazen
  • wat sla (dit kan veldsla zijn of gemengdse sla)
  • een pakje hollandse garnalen 
  • 2 eetlepels majonaise
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 1 dopje whiskey (van de fles)
  • een klein beetje kookroom (theelepel)
  • een paar drupjes citroensap
  • peterselie
  • paprikapoeder

Bereiding:

Leg een handje sla onder in de kommen of het glaasjes (ik gebruikte hier voorheen Irish coffee glazen voor, maar die zijn nu helaas gesneuveld waardoor ik kommetjes gebruik). 

Verdeel de garnalen over de 2 schaaltjes/kommetjes.

Maak de dressing door de majonaise, ketchup, whiskey, een paar drupjes citroensap en een klein scheutje kookroom door elkaar te mengen.

Verdeel de dressing over de garnalen. De hoeveelheid kun je uiteraard zelf bepalen. Wellicht vind je dat je teveel dressing gemaakt hebt. Doe wat je lekker vind.

Maak de salade af door er wat verse peterselieblaadjes overheen te strooien en ik vind het persoonlijk lekker om een paar toefjes paprikapoeder over de dressing te strooien. Het staat ook zo leuk in de salade, maar de hoeveelheid is wel minimaal. De paprika mag uiteraard niet overheersen.

Je kunt dit als voorafje nemen, maar wij eten het ook weleens op de zondagmiddag, voor ons borreltijd. Glaasje wijn of port en dan deze garnalensalade. Heerlijk.