Benodigdheden (voor 2 tot 3 personen):

  • circa 200 gram wortels (ik gebruik winterwortels);
  • circa 250 gram bloemkool (voor het gemak kun je bloemkoolroosjes uit het koelvak gebruiken);
  • 1 ui;
  • 1 knoflookteen;
  • 2 groentenbouillonblokjes;
  • 1,2 liter water;
  • 160 ml. kokosmelk;
  • kerriepoeder;
  • peper;
  • olijfolie.

Bereiding:

Snijd de wortels in plakjes. Snipper de ui fijn en hak het knoflookteentje fijn.

Verwarm olijfolie in een (hoge) pan en fruit de ui met de knoflook hierin aan. 

Voeg wat peper naar behoefte toe. 

Voeg de wortels en de bloemkoolroosjes toe en bak een minuut of 3 mee.

Schenk het water in de pan tezamen met de bouillonblokjes en laat het geheel ongeveer 20 minuten pruttelen. 

Pureer de soep met een staafmixer.

Schenk de kokosmelk bij de gepureerde soep en voeg tot slot een halve eetlepel kerriepoeder toe (of meer naar behoefte).