Ceasar salade voor 4 personen

Benodigdheden:

Dressing:

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 ansjovisfilets
  • 2 rauwe eieren
  • 1 eetlepel dijon mosterd
  • 1 citroen
  • 300 ml. zonnebloemolie

Pel en hak de knoflook. Snijd de ansjovis fijn. Splits de eieren en meng de eidooiers met de knoflook, ansjovis, mosterd. Rasp wat citroenschil en voeg wat sap van de citroen toe. Klop druppelsgewijs de olie erdoor zodat er een stevige mayonaise ontstaat.

De salade:

  • 4 gekookte eieren
  • 1 wit boerenbrood
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zeezout
  • 1 romeinse sla
  • 50 gram parmezaanse kaas.

Scheur het witbrood en leg het in een braadslede of ovenschaal (die dan wel even invetten van te voren). Pel en hak de knoflook fijn en voeg toe aan het brood. Besprenkel met wat olijfolie en zeezout. Laat het bruin worden in de oven.

Pluk en snijd de bladeren van de sla en meng de sla met de mayonaise. Verdeel de croutons over de sla. Pel de eieren en snijd de eieren in partjes en verdeel over de salade. Schaaf de parmezaanse kaas met de kaasschaaf zodat je grove plakken hebt. Bestrooi de sla met de kaas.