Romige courgettesoep voor 4 kommen

Benodigdheden:

  • 3 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (of 1 knoflookui)
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • 50 ml. droge witte wijn
  • 200 ml. slagroom of kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • water (ongeveer een liter, kan ook kokend water zijn)
  • blender of staafmixer

Bereiding:

Was de courgette en snij deze in dunne plakjes van ongeveer een halve centimter dikte (de schil hoeft er niet af).

Pel de ui en snijd deze in stukjes.

Hak de knoflook fijn.

Verhit olie in de soeppan en fruit de ui hierin aan. Voeg de knoflook en de courgettes toe en bak deze al roerend 3 minuten mee. Voeg de bouillonblokjes toe, de cayennepeper en wat peper en zout en voeg tot slot het water toe.

Laat de soep, met de deksel op de pan, ongeveer 25 minuten zachtjes koken. Voeg dan de droge witte wijn en de slagroom (of kookroom) toe. Breng het kort aan de kook en pureer de soep dan met een blender of staafmixer.

Serveer de soep met brood.

Heb je soep over? Je kunt deze prima invriezen.