Pompoensoep voor 3 personen

Benodigdheden:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook (of een knoflookui) fijngehakt
  • 1 kleine winterpeen in blokjes of schijfjes.
  • 1 cm. verse gember, fijngehakt
  • 700 gram pompoen, in stukken
  • mespuntje gemalen kruidnagel
  • 1 laurierblaadje
  • 2 blokjes kruidenbouillon
  • kokend water (ongeveer een liter)
  • zout en peper
  • Staafmixer of blender.

De pompoen: ik koop meestal verpakte pompoen die al in blokjes is gesneden uit het koelvak of de vriezer. Dat scheelt een hoop tijd!

Koop je een hele pompoen: snij deze dan met een mes doormidden en verwijder de zaadjes. Verwijder met een scherp mes de schil.

Het vruchtvlees in blokjes snijden.

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en fruit deze in 3 minuten glazig. Voeg de gember en de wortel toe en bak alles nog 2 minuten.

Voeg de pompoen, kruidnagel, laurierblaadje en de bouillonblokjes toe. Schenk er kokend water bij tot alles net onder staat.

Kook de soep 20 minuten op een laag vuur.

Verwijder het laurierblaadje en pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde soep. 

Breng de soep nog verder op smaak met zout en peper.

 

Schenk de soep in kommen. Lekker met brood.

Je kunt de soep nog verder oppimpen met bijv. pompoenpitjes,

Heb je soep over? Deze kun je prima invriezen!