Ingredienten:

  • Pot kippenbouillon:
  • 1 kipfilet van ongeveer 2 ons
  • 1 winterwortel
  • 150 gram champignons
  • peper en zout
  • Italiaanse kruiden
  • kookroom
  • 50 gram roomboter
  • 60 gram bloem. 

Bereiding:

Breng water aan de kook. Kruid de kipfilet met peper/zout en Italiaanse kruiden en laat deze ongeveer 15 minuutjes meekoken totdat deze gaar is. Bewaar het gekookte water en laat de kipfilet afkoelen. Vervolgens scheur/snij je de filet in kleine stukjes.

Schil de winterwortel en snij in kleine stukjes. Snij de champignons in plakjes. Bak de wortel en de champignons in een pan licht aan.

Smeld de boter in een pan en roer de bloem erdoor heen. Blijf even goed roeren. Voeg vervolgens het kookwater van de kipfilet toe en de pot kippenbouillon. Alles bij elkaar ongeveer een liter vocht toevoegen. Blijf roeren!

Voeg de champignons en de wortel toe en tot slot de stukjes kipfilet.

Als allerlaatste giet je kookroom (naar behoefte) bij de soep. 

Zo heb je een heerlijk gebonden kippensoepje.