Deze overheerlijke soep is een recept van meesterkok Rudolph van Veen. 

Ingredienten:

  • 1 ui;
  • 2 tenen knoflook;
  • 2 courgettes;
  • 2 rode puntpaprika's'
  • 2 theelepels garam masala;
  • 2 theelepels sambal oelek;
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie;
  • 1 liter kokosmelk;
  • 8 blaadjes basilicum;
  • 100 gram kastanjechampignons;
  • 1 theelepel paprikapoeder;
  • zout.

Bereiding:

Snij de ui en de knoflook fijn. Snijd de paprika's en de courgettes in grove stukken.

Verhit een eetlepel olie (uiteraard niet de extra vierge olijfolie!) in een grote pan. Bak hierin de ui en de knoflook samen met de garam masala en de sambal oelek in ongeveer 3 minuten aan. Voeg de paprika en de courgette toe en bak even mee. Blus af met de kokosmelk. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 tot 20 minuten pruttelen.

Snijd ondertussen de basilicum grof en de champignons in smalle reepjes. Meng dit met de extra vierge olijfolie en met de paprikapoeder.

Pureer de soep met een staafmixer. Mocht je de soep wat te dik vinden, voeg dan wat water toe. Breng de soep nog wat verder op smaak met zout. 

Garneer de soep met gemarineerde kastanjechampignons.

Deze overheerlijke soep is eigenlijk heel simpel te bereiden. Voor 2 personen uiteraard te veel maar prima om ook de volgende dag van te eten of om in te vriezen.

Dit gerecht kan als voorgerecht maar ook als hoofdgerecht. Het is een goed vullende soep en smaakt heerlijk met vers stokbrood met aioli of tapenade.