Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 300 gram gerookte zalmplakjes;
  • 100 gram Hollandse garnalen;
  • 2 eetlepels creme fraiche;
  • 1 eetlepel verse dille, fijngehakt;
  • sap van een halve citroen;
  • peper en zout;
  • mayonaise naar behoefte.
  • plastic folie;
  • een klein, rond bakje;
  • een paar handjes rucola;
  • honing mosterd dressing.

Bereiding:

Dit gerecht kun je prima vooraf maken. Het is wel belangrijk dat de zalmbonbons 2 uur kunnen opstijven in de koeling.

Neem een klein rond bakje. Hang hierin plastic folie (zorg dat je het ruim snijdt). 'Behang' het bakje met de folie met zalmplakjes. Zorg dat er geen gaten invallen. 

Meng ondertussen de creme fraiche met de dille en de sap van de halve citroen. Breng verder op smaak met wat zout en peper. Vind je het te zuur, dan kun jet het iets zoeter maken door wat mayonaise toe te voegen. Doe dit naar smaak. Meng tot slot de garnaaltjes door het mengsel. Verdeel het mengsel zo dat je er in ieder geval 4 zalmbonbons van kunt maken (als je met 4 personen bent uiteraard). Maak je de bonbons kleiner dan kun jer er uiteraard meer maken.

Schep het garnalenmengsel in de zalm en vouw de zalmplakjes dicht over het mengsel. Maak er een soort pakketjes van door het plastic er strak om heen te draaien zodat het echt bolletjes worden. 

 

Ga zo door tot je alle bonbons hebt. Leg ze in de plastic folie, strak dichtgevouwen in de koelkast en laat tenminste 2 uur staan. 

Meng de rucola met honing mosterd dressing en leg op een bordje. Pak het zalmbonbonnetje uit en leg op het bedje van sla.  Je kunt het nog wat versieren met verse dille. 

Eet smakelijk.