Afdrukken

Verse tomatensoep voor 3 personen

Benodigdheden:

Om de tomaten te ontvellen, zet ik met een mes een kruisje bovenin de tomaat (bij het steeltje). Vervolgens laat ik ze ongeveer 2 minuten in kokend water liggen. Je kunt vervolgens heel makkelijk het velletje van de tomaten verwijderen en de tomaten in blokjes snijden.

Bereiding:

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook aan.

Voeg de gember en de wortel toe en bak deze 2 minuutjes aan.

Voeg de tomaten, de tomatenpuree, de tijm en de bouillonblokjes toe.

Schenk hier kokend water overheen tot alles onderstaat.

Kook de soep in ongeveer 15 minuten op ee laag vuur.

Voeg de suiker toe en pureer de soep met een staafmixer of blender.

Breng op smaak met zout en peper.

Deze soep kun je garneren met wat slagroom of kookroom (dan heb je een soort tomatencreme soep).

Smaakt prima met ciabatta of stokbrood.

Heb je soep over? Deze kun je prima invriezen.