Ingredienten:

  • 250 gram winterpeen;
  • 1 sjalot;
  • 50 gram roomboter;
  • 50 gram bloem;
  • 340 ml. kippenbouillon;
  • 250 gram diepvries doperwten (of ook wel tuinerwten genoemd);
  • 700 ml. water;
  • 125 ml. slagroom.

Bereiding:

Schil en snijd de winterpeen in blokjes. Pel en snipper de sjalot.

Smelt de boter in een grote pan. Voeg de bloem toe als de boter is gesmolten. Laat het al roerend 2 minuutjes garen. Voeg de kippenbouillon toe en 700 ml. water. Breng het aan de kook.

Voeg de sjalot, winterpeen en doperwten toe en breng opnieuw aan de kook. Laat het zo'n 5 minuten zachtjes koken. Voeg tot slot de slagroom toe en verwarm de soep nog even door.

Dit recept stond is van de Jumbo. Een makkelijk en smaakvol soepje. Je hoeft er zelfs  geen peper en zout meer aan toe te voegen omdat de kippenbouillon al genoeg smaak van zichzelf heeft. De doperwtjes hebben nog een beetje een bite. 

Heb je soep over? Bewaar deze voor de volgende dag (als lunch) of vries de soep in.