Afdrukken

Ingredienten (voor 2 personen):

voor de garnituur:

Voor de sambal ketjap:

Dit recept is van Ramon Brugman van Binnenste Buiten. Daar maakt hij het voor 4 personen, ik heb de hoeveelheden gehalveerd, behalve voor de sambal ketjap. Dit is onwijs lekker en kun je gewoon in de koelkast bewaren en gebruiken wij op onze nasi of bij andere Oosterse gerechten. Heerlijk om erover heen te gieten. Omdat de suiker naar beneden zakt, wel eerst even doorroeren. 

Bereiding:

Doe het water in een pan en doe daar de kip bij en het bouillonblokje. Als je kip gebruikt met het vel er nog omheen, dan wel het velletje eraf halen. Snij de knoflook en de ui en doe dit bij de kip in depan. Kneus de sereh en snijdt de gember en de koenjit in plakken. Doe dit bij de rest van de bouillon. Maak het op smaak met wat laos en ketjap manis en laat anderhalf uur koken.

Haal de kip uit de pan en deze is zo gaar dat je die uit elkaar kunt plukken. De bouillon zeef je zodat alle stukjes gember etc. uit de bouillon gaan. Wat overblijft is zo heerlijk van smaak!

Voor de garnituur: kook de rijst, de mie of noedels, de eieren (kun je met de rijst meekoken) en de boontjes. Snijd de eieren in stukjes. Doe alle ingredienten (ook de tauge en de gebakken uitjes en de selderij en de kip) in bakjes. De bedoeling is dat je zelf je bordje samenstelt met wat je lekker vindt.

Ondertussen maak je de sambal ketjap.

En dan: neem een mooi diep bord en leg daar alle ingredienten in die je lekker vindt. Schep daar de warme bouillon overheen. Garneer met wat gebakken uitjes en ... niet te vergeten... de sambal ketjap (let op: die is echt heel erg pittig). Het is een zalig gerecht. 

De bouillon maken is ff een werkje.. het moet echt even koken maar het resultaat is zo heerlijk.