Afdrukken

Dit recept kwam ik tegen bij omroep Max. Erg smakelijk. 

Ingredienten (voor 2 personen):

Bereiding:

Snij de rode peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes niet. Snijd in kleine stukjes/reepjes.

Verwarm de olie in de pan en voeg de peper toe. 

Verwijder de schil van de gember en snijd in kleine stukjes. Voeg dit toe aan de peper in de pan. Omroeren. 

Snijd de champignons in plakken en voeg dit toe aan het gember/pepermengsel en roer om. 

Doe nu het gekookte water bij het mengsel samen met het bouillonblokje en roer er tenslotte de kokosmelk doorheen.

Kneus het citroengras en doe in de pan erbij. Laat het geheel met de deksel op de pan even 10 minuten  zachtjes pruttelen zodat de smaken zich goed mengen. 

Snij de kipfilet in dunne reepjes en voeg deze toe aan de soep. Hoe kleiner de stukjes hoe sneller gaar.  

Doe de eiermie bij de soep, roer goed door zodat het uit elkaar valt en gaar kan worden.

Snijd tot slot de courgette in plakjes en roer door de soep. Laat het geheel een minuut of 5 pruttelen zodat de mei gaar wordt en de courgette beetgaar. Citroengras verwijderen uit de pan. Voeg wat vissaus toe. Het is vrij sterk dus een klein scheutje. Knijp de halve limoen uit in de soep. Doorroeren en proeven. De limoen mag niet overheersen. Vind je dat er nog wat bij kan, dan kun je de andere helft gebruiken.

Dien op in een mooi diep bord. Je kunt in het midden de mie leggen en dan omringen met de soep, stukjes kip, courgette en champignons. 

Eet smakelijk.