Ingredienten:

  • 750 gram tros- of pruimtomaten;
  • 1 grote ui
  • 2 knoflookeentjes
  • 2 cm verse gember
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 bouillonblokje (kip)
  • 2 eetlepels ketjap
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 eetlepels azijn
  • 1/2 theelepel sambal
  • 50 gram noedels
  • 2 bosuitjes
  • 50 gram tauge
  • 600 ml water
  • 1 kipfilet van ongeveer 200 gram

Bereiding:

Kook de kipfiliet in ongeveer 15 minuten gaar in water. Haal de kip eruit, laat deze afkoelen en pluk deze uit elkaar. 

Hak de ui, de gember en de knoflookjes fijn. Roer de ketjap, suiker, azijn en sambal door elkaar.

Snijd de tomaten in grove stukken (met vel en pitjes). 

Verwarm wat olie in de pan en fruit de ui, gember en knoflook aan. Roer daarna het mengsel met de ketjap erdoor heen samen met de tomatenpuree. Bak dit even aan. Voeg dan de tomaten toe en bak weer een paar minuten mee.

Voeg het water toe met het bouillonblokje en laat het geheel 10 minuten pruttelen.

Mix de soep fijn met de staafmixer. Voeg de noedels en de kip toe en laat even meekoken. Hak de bosui fijn en voeg deze als laatste, samen met de tauge toe aan de soep. 

Deze soep is al vrij dik van zichzelf maar je kunt deze nog wat dikker maken door er maizena aan toe te voegen. Als je de soep nog niet zoet  genoeg vindt, dan kun je nog wat extra suiker toevoegen.