bananenbrood

 

Benodigdheden: 

  • 250 gram bloem
  • een half zakje bakpoeder
  • een snufje zout
  • 115 gram roomboter
  • 125 gram bruine suiker
  • een afgestreken eetlepen vanillesuiker
  • twee losgeklopte eieren
  • 5 rijpe bananen
  • 3 handjes pecannoten, in stukjes gehakt
  • Mixer

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Zeef de bloem en meng met het bakpoeder en zout in een grote kom.

Meng de boter, bruine suiker en vanillesuiker in een andere kom tot een  glad beslag.

Roer de twee geklutste eieren erdoor tot ze helemaal opgenomen zijn.

Prak de bananen met een vork tot pulp.

Voeg nu de geprakte bananen en de peaconnoten bij het boter-suiker-ei-mengsel totdat alles goed gemengd is.

Giet het bananenmengsel bij het bloemmengsel en roer goed door elkaar tot een beslag.

Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of bakblik.

Bak het 60 minuten in een voorverwarmde oven. Als je een sateprikker in het brood steekt en deze komt er weer schoon uit, dan is het brood klaar.

Laat eerst 5 minuten afkoelen in de oven door de oven uit te zetten en de deur op een kier.

Laat het daarna 10 minuten afkoelen uit de oven en haal het brood dan uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen, zodat de onderkant niet te nat / zacht wordt.

Je kunt de plakjes prima invriezen.