Ingredienten:
- 3 rijpe banenen;
- 100 gram boter op kamertemperatuur;
- 2 eieren
- 225 gram zelfrijzend bakmee aangevuld met een snufje zoutl;
- 1 theelepel kaneel;
- 100 gram bruine basterdsuiker;
- 150 gram rozijnen;
- 2 eetlepels honing;
- Bakblik/cakeblik.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Beboter de cakevorm zodat de cake na het het bakken niet aan de vorm blijft plakken.
Ik pureer de bananen in een keukenmachine. Dat gaat een stuk sneller dan met een vork fijnprakken.
De rozijnen zet ik even in kokend water zodat ze wat zachter worden. Vervolgens laat ik ze uitlekken in een vergiet en dep ze droog met keukenpapier.
Kneed de boter door het zelfrijzend bakmeel.
Voeg de kaneel, suiker en rozijnen toe en roer door of gebruik de mixer.
Klop de eieren en de honing door het mengsel en voeg tenslotte de gepureerde bananen toe.
Mix alles goed door elkaar.
Giet het beslag in de cakevorm.
Zet deze in het midden van de oven en bak de cake in ongeveer een uur gaar.
Wil je weten of de cake gaar is? Prik er met een satestokje in. Komt deze schoon uit de cake, dan is de cake gaar.
Haal de cake uit de oven en laat afkoelen in de bakvorm voordat je deze verwijderd.
Dit recept heb ik van landleven.nl.