Ingredienten:

  • 1 cakevorm;
  • 4 rijpe bananen;
  • 125 gram boter;
  • 200 gram suiker;
  • 2 grote eieren;
  • 60 ml. melk;
  • 1 theelepel vanille extract;
  • 250 gram bloem;
  • 1 theelepel baking soda;
  • snufje zout;
  • 140 gram bosbessen.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 raden C (of hetelucht 160 graden C).

Vet de bakvorm in met wat boter (en zelf voeg ik nog wat paneermeel over de aangebracht boter in de vorm.

Pel 3 bananen en prak deze fijn. 

Laat de boter smelten.

Meng de boter met de suiker. Voeg een voor een de eieren toe en meng tot een glad beslag.

Roer de melk met het vanille extract door het mengsel en doe de bloem + de baking soda en het zout erbij.

Voeg tot slot de geprakte bananen toe en roer het goed om.

Voeg als laatste de bosbessen toe en schep dit door het beslag.

Giet het beslag in de cakevorm.

Halveer de laatste banaan en druk deze met de bolle kant in het beslag.

Bak het bananenbrood in de voorverwarmde oven in 50 tot 65 minuten gaar. Prik met een houten (sate)prikker in het deeg om te kijken of het gaar is. Bljft er geen deeg aan de prikker zitten, dan is de cake gaar.

Laat het bananenbrood in de vorm 10 minuten afkoelen.

Laat het daarna op een bord of plank verder afkoelen.

Ik heb veel verschillende recepten geprobeerd. Deze zat in een boekje van mijn verzekeraar ZLM en vind ik echt de lekkterste. Ik vind het heerlijk om tussendoor te eten. Om het goed te bewaren snij ik het in plakjes en bewaar het bananenbrood in de koelkast. Je kunt het ook in de vriezer bewaren. Daar krijgt ie hier de kans niet voor :).