Waarom deze website?

Mijn naam is Elles. Ik ben 55 jaar en woon in Vlissingen. Koken is naast tekenen een grote hobby van mij. Ik probeer graag allerlei ecepten uit. Het probleem was altijd ''wat doe ik met de recepten?''. Eerst schreef ik alles op in een boekje. Ook verzamelde ik losse velletjes die dan weer in een kookboek in de boekenkast verdwenen. De afgelopen jaren verzamelde ik veel receptjes in de computer. Toch was het allemaal niet echt handig en overzichtelijk. Mijn vriend vindt het leuk om websites te maken en kwam met het idee om een kookplakboek te maken waar alle recepten bij elkaar staan. Zoveel als mogelijk aangevuld met zelfgemaakte foto's van de gerechten die ik uitgeprobeerd heb. Ik beleef veel plezier aan koken en kook meestal voor ons samen. De meeste recepten zijn dan ook gebaseerd op ingredienten voor 2 personen.  Houd ik wat over, dan vries ik het 9 van de 10 keer in. Weggooien is immers zonde en sommige recepten zijn lastig om voor 2 personen te maken. 

Tegenwoordig maak ik vooraf een weekmenu zodat ik slechts 1 x boodschappen hoef te doen (niet mijn favoriete bezigheid), we niet meer na hoeven te denken over 'wat gaan we vanavond eten' om vervolgens toch weer naar de winkel te moeten.  Sommige recepten kun je prima vooraf maken, of meerdere keren van eten. 

Geleende recepten

De recepten heb ik links en rechts gevonden in boeken, tijdschriften, op websites, van tv programma's of van vrienden of familie gekregen. Het zijn dus allemaal geleende recepten. Ik wil dus ook zeker niet doen voorkomen alsof ik ze zelf uitgevonden heb. Vaak geef ik er wel een eigen schwung aan en als ik een ingredient niet in huis heb of er staat een ingredient bij wat ik niet zo lekker vind. Dan vervang ik dat door iets anders. De recepten heb ik allemaal zelf uitgeprobeerd en pas op de site gezet als ik ze zelf 'goed' heb bevonden. Zoveel als mogelijk voorzien van een foto van het gerecht(je).