Ingredienten (voor 2 personen:

  • 500 gram zoete aardappels;
  • melk;
  • klontje (room)boter;
  • 200 gram gehakt;
  • 1 ui;
  • 1 paprika;
  • 1 kleine prei;
  • 1 appel;
  • 25 gram geraspte kaas;
  • 1 blaadje laurier;
  • 1 kruidnagel;
  • 200 ml. rundvleesbouillon;
  • nootmuskaat, zout en peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden C. 

Schil de aardappels en snijd in blokjes van 3x3 cm. Kook de zoete aardappels gaar, giet af en pureer met wat melk en boter tot een smeuiig geheel. Breng op smaak met zout en peper en wat nootmuskaat.

Pel en snij de ui. Fruit deze in een hapjespan en voeg het gehakt, de prei en de paprika toe. Voeg de bouillon met het laurierblaadjes en de kruidnagel toe aan het gehaktmengsel. Laat het geheel zo'n 20 minuten stoven.

Snijd de appel in plakjes. Verdeel het gehaktmengsel in een ovenschaal (vet deze schaal vooraf in). Leg de appelplakjes er bovenop. Verdeel de puree over het mengsel en garneer met kaas. Zet het geheel 20 minuten in de oven. 

Een heerlijk gerecht voor de wat koudere winteravonden.