Ingredienten (voor 2 personen):

  • 100 gram rijst (dit kan basmati, jasmijn maar ook meergranenrijst zijn);
  • olijfolie of kokosolie;
  • 200 gram kipfilet in kleine reepjes gesneden;
  • 1 teen knoflook, fijngesneden;
  • 1 ui, gesnipperd;
  • 1/2 rode paprika, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden;
  • 1 tomaat in blokjes (zonder zaadjes);
  • 1 theelepel (pikante) paprikapoeder;
  • 4 bloemtortilla' s (klein)'
  • 50 gram belegen kaas;
  • milde salsasaus;
  • zout en peper.

Bereiding:

Kook de rijst en giet deze af.

Verhit olie in een pan en bak de ui en de knoflook in 2 tot 3 minuten op een matig vuur. Voeg de kipfilet toe met zout en peper. Bak  deze gaar. Meng de paprika, tomaatblokjes door het kipmengsel en tot slot de rijst. Meng dit goed door elkaar.

Verwarm de tortilla's volgens de verpakking. Schep wat rijs/kipmengsel in het midden van de tortilla. Strooi er kaas over en lepel er wat milde salsasaus overheen. Rol de tortilla op.

Een makkelijke maaltijd. Je kunt deze tortilla alleen eten of aanvullen met een (groene) salade.

2 Tortilla's per persoon is ruim voldoende.