Ingredienten:

  • olijfolie of kokosolie;
  • 1 grote ui, gesnipperd;
  • 400 gram iets kruimige aardappels, geschild en in kleine dobbelsteentjes;
  • 2 teentjes fijngehakte knoflook;
  • 125 gram chorizo in plakjes;
  • 6 eieren;
  • zout & peper.

Bereiding:

Kook de aardappelblokjes circa 5 minuten en giet het water af.

Verhit de olie in een pan en voeg de ui, aardappel en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper.  Bak alles op een zacht vuur in circa 10 minuten. De aardappels mogen lichtbruin van kleur zijn maar mogen niet te bruin kleuren (dan worden ze te hard).  Voeg de chorizo toe en bak nog eens 4 minuten. Giet de overgebleven olie af.

Klop in een kom de eieren los en roer hier het aardappel/chorizo mengsel door. 

Doe opnieuw olie in de koekenpan. Doe het ei/aardappelmengsel in de koekenpan en laat de omelet in ongeveer 20 minuten op een zacht vuur garen. De onderkant mag bruin worden. De omelet moet loskomen van de bodem.

De omelet is vrij stevig waardoor je de omelet in het geheel kan omdraaien in de koekenpan. Laat (wat eerst de bovenkant was, en nu de onderkant) de omelet nog wat doorgaren. 

Laat de omelet op een groot bord glijden en laat deze nog een minuut of 3 staan.  Snij de omelet in punten (met een pizzames) en serveer deze met een frisse tomatensalade (staat ook op deze site, bij de bijgerechten).