Ingredienten (voor 4 personen):
- 300 gram penne;
- 2 rijpe avocado's;
- sap van een limoen;
- 1 beker zure room (125 gram);
- 3 eetlepels mayonaise;
- 1 rode peper, fijngehakt, zonder zaadjes!;
- 1 rode ui in halve ringen;
- 250 gram cherrytomaatjes gehalveerd;
- 2 blikjes tonijn in water ( a 185 g) uitgelekt en in stukjes;
- 75 gram grofgehakte walnoten;
- 2 eetlepels bieslook, fijngehakt.
Bereiding:
Kook de penne beetgaar. Halveer de avocado's en wip de pit eruit. Schil de vruchten. Snijd de geschilde avocado in plakjes en besprenkel met het limoensap. Meng de zure room met de mayonaise en de rode peper. Verdun de roomdressing met wat water. Giet de pasta af en spoel af met koud water. Laat het goed uitlekken.
Schep de room, de ui, tomaatjes en de tonijn door de pasta. Breng op smaak met zout en peperk.
Bestrooi met walnoten en bieslook.
Met warm weer vind ik dit altijd fijne gerechten. Je kunt er ciabatta of stokbrood bij serveren met wat knoflook of zeezout boter.
Dit recept komt uit de Vriendin.