Ingredienten (voor 4 personen):

  • 300 gram macaroni of penne;
  • 1 stronk broccoli in klein roosjes gesneden;
  • 1 zakje bechamelsaus;
  • 500 ml. melk;
  • 150 gram geraspte belegen kaas;
  • 50 gram geraspte parmezaanse kaas of Grana Padano;
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt;
  • 250 gram ham (blokjes of reepjes);
  • paneermeel (naar behoefte);
  • zout & peper. 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden C.

Smeer een ovenschaal in met wat olie of boter.

Kook de macaroni of penne gaar. Voeg de laatste 4 minuten de broccoliroosjes mee of kook deze apart. 

Giet de pasta en de broccoli af.

Bereid de bechamelsaus volgens de verpakking met melk. Meng de kazen en de knoflook erdoor.  Breng verder op smaak met zout en peper. 

Doe de macaroni of penne met de broccoli in de ingevette ovenschaal. Voeg de bechamelsaus en de hamblokjes of reepjes door de pasta. Bestrooi met wat parmezaanse kaas en paneermeel zodat de pastaschotel een mooie krokante korst krijgt.

Bak de schotel in 15 tot 20 minuten goudbruin.

Deze ham/cheese pasta smaakt heerlijk me de tomatensalade die ook op deze site staat (als bijgerecht).

Dit gerecht is afkomstig uit de Vriendin.

We zijn met twee personen maar ik vind het altijd lastig om ovenschotels qua hoeveelheid aan te passen. Het is een vrij machtige schotel. Je kunt het restant van de ham/cheese pasta schotel prima in 1 of 2 persoonsporties invriezen zodat je deze, na ontdooien, in de magnetron kunt opwarmen.