Benodigdheden voor 2 personen:

  • 200/250 gram tagliatelle;
  • 1 kipfilet in reepjes gesneden;
  • 1 courgette in plakjes gesneden;
  • 175 gram mascarpone;
  • 1/2 groentebouillonblokje;
  • handje parmezaanse kaas;
  • zout en peper.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden C. 

Kook de pasta gaar volgens de verpakking. Bak de kipfilet met wat zout en peper in wat olie gaar.

Smeer de ovenschotel in met wat boter of olie (dat voorkomt dat de pasta in de schaal vastkoekt).

Leg 2/3 van de pasta in de ovenschaal.

Verdeel de kip erover en 2/3 van de courgette aangevuld met een eetlepel mascarpone.

Leg hierover heen de rest van de tagliatelle.

Meng de rest van de mascarpone met wat warm water en het bouillonblokje. Verdeel dit mengsel over de pastaschotel en leg de laatste plakjes courgette bovenop. Strooi de parmezaanse kaas erover.

Zet de schaal in de oven en bak de schotel in circa 25 minuten gaar en bruin.

Je kunt ook rauwe kip door de pasta mengen. In dat geval de ovenschotel 35 tot 40 minuten in de oven zetten omdat de kip echt gaar moet zijn. Ik neem zelf nooit een risico met kip. Vandaar dat ik de kipreepjes vooraf al gaar bak.

De schotel smaakt heerlijk op warme dagen. Je kunt er salade bij eten.

Heb je pasta over? Bewaar het in de koelkast en de volgende dag kun je het prima in de magnetron opwarmen in ongeveer 2 minuutjes.