Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 175/200 gram penne;
  • 400 tot 500 gram witte asperges;
  • 1 rode ui;
  • 2 gedroogde tomaatjes;
  • rucola (naar behoefte);
  • 1 dl. creme fraiche;
  • 40 gram parmezaanse kaas;
  • 50 gram serranoham;
  • olijfolie;
  • zout en versgemalen zwarte peper.

Bereiding:

Schil de asperges en snij ongeveer 2 cm. van de onderkant van de asperges af. Snij de asperges in stukken van circa 3 cm. lengte en kook de asperges in water met zout in ongeveer 10 minuten gaar.

Kook de penne in 10 minuten gaar en giet het water af.

Pel en snij de ui in dunne reepjes.

Snij de serranoham eveneens in reepjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en de serranoham aan.

Doe de gedroogde tomaatjes en de asperges erbij.

Voeg op het laatst de gekookte penne en de crem fraiche toe.

Breng op smaak met zout en peper.

Meng de rucola door de pasta en bestrooi met parmezaanse kaas.

 

Deze lauwwarme pastasalade is heerlijk op warme zomerdagen. Eet er vers brood bij met (kruiden)boter of tapenade.