Benodigdheden (voor 3 personen):

  • 200/250 gram bami;
  • 400 gram nasi/bamigroenten (verpakt, uit het koelvak);
  • 50 gram ontbijtspek;
  • 100 gram achter- of schouderham;
  • pakje bami gorengkruidenmix (bij jumbo of andere supermarkt te halen).

Bereiding:

Kook water in een flinke pan. Als het water kookt, voeg je de bami toe. Na een minuut of 2 ontwar je de bamibolletjes en kookt de bami in ongeveer 10 minuten gaar, giet het water af en spoel de bami af met koud water en laat goed uitlekken. 

Snij de ham en de reepjes ontbijtspek in stukjes.

Verwarm wat (olijf)olie in een hapjespan of wok.

Bak het vlees aan.

Voeg de groenten toe en bak deze een paar minuten aan. Voeg de droge kruidenmix toe met wat water (volgens de verpakking). En tot slot de bami. 

Meng alles goed door elkaar.

Ik eet nasi of bami altijd met een plakje ham, een augurk, gebakken eitje en wat pindasaus.

De pindasaus maak ik van calve pindasaus. Doe zo'n 2 eetlepels in een steelpan, voeg wat water, een scheutje ketjap en wat zoete chilisaus toe en verwarm de saus tot deze mooi glad en stevig is.

Eet smakelijk.

De bami die je over hebt, kun je prima bewaren in de koelkast of in de vriezer.