Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 250 gram verse lasagnebladen;
  • 200 gram geitenkaas, geprakt;
  • 250 gram ricotta;
  • 2 theelepels oregano (gedroogd);
  • 2 theelepels basilicum (gedroogd);
  • een pot rode pastasaus van ongeveer 500 ml.;
  • 3 eetlepels vers geraspte parmezaanse kaas;
  • zout en peper;
  • verse blaadjes basilicum (als garnering).

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Vet een ovenschaal in met wat olie. 

Meng in een kom de geitenkaas, ricotta, oregano en basilicum. Breng op smaak met wat zout en peper.

Leg een lasagnevel op je werkblad. Zelf strijk ik het blad nog even in met een kwastje met olie voordat ik het kaasmengsel erop leg.  Rol het blad op en leg het met de naad op de bodem van de schaal.

Als alle rolletjes klaar zijn en in de schaal leggen, schenk dan de pastasaus over de bladen heen.

Strooi er wat vers geraspte kaas over.

Bak het 30 minuten in de oven.

Garneer met een vers blaadje basilicum en serveer er een groene salade bij (of stokbrood met kruidenboter of knoflook).