Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 4 eieren;
  • 50 gram tauge;
  • 1/2 prei, in dunne plakjes gesneden;
  • 1/2 winterpeen in dunne plakjes gesneden;
  • 1/2 rode paprika in dunne plakjes gesneden;
  • 1 knoflookteentje fijngehakt;
  • wat champignons in plakjes gesneden;
  • 1/2 eetlepel sesam- of olijfolie;
  • 1/2 eetlepel ketjap manis;
  • 5 gram verse gember fijngehakt (zonder schil);
  • 1/2 theelepel sambal;
  • zout;
  • verse peterselie.

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 1 eetlepel ketjap
  • 2 eetlepels azijn
  • 4 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 deciliter water.

Bereiding:

Als de groenten (inclusief de peterselie, gember en de knoflook)allemaal fijngesneden en gehakt zijn, het volgende.

Kluts de 4 eieren door elkaar. Voeg een schuitje sesam- of olijfolie door de eieren en een 1/2 eetlepel ketjap. 

Voeg de groenten door het eimengsel.

Verwarm in een grote koekenpan oijfolie en voeg het ei & groentenmengsel toe. Laat garen, minimaal 4 minuten. Het is dan zaak om de omelet m.b.v. een 2e koekenpan om te keren, zodat ook de bovenkant  goed kan garen.

Voor de saus snipper je de ui fijn.

Verwarm in een steelpannetje wat olie en fruit hierin de ui. Voeg de ketjap, azijn, gembersiroop en tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Om de saus wat vloeibaarder te maken, voeg je het water toe en laat even pruttelen.

Als de omelet aan beide zijden goed is doorbakken, kun je de omelet in stukken snijden en serveren met de rode saus. Deze foeyonghai is ook heerlijk met een rijstsalade.

Dit recept is afkomstig van het tv programma binnenbuiten.