Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 3,5 ons pasta (macaroni of penne)
  • 4 ons gehakt
  • prei (2 stengels)
  • bleekselderij (1 stengel)
  • bloem
  • boter (50 gr)
  • melk
  • pittige kaas (1 zakje)
  • nootmuskaat
  • zout en peper
  • paprikapoeder
  • ei
  • paneermeel
  • reddy koken en bakken

 

Bereidingswijze

Kook de pasta in 9 tot 10 minuten gaar.

Maak de gehakt aan met zout, peper, paprikapoeder, wat ei en paneermeel en draai balletjes.

Bak de balletjes bruin in de olie.

Snijd 2 kleine preien in ringen en de stengel bleekselderij in stukjes.

Voeg de groenten bij de gehaktballetjes en laat deze zachtjes garen.

Smelt in een pannetje de boter (laat het niet bruin worden!) en voeg hier een eetlepel bloem aan toe en melk. Blijf roeren op een laag vuurtje. Als het te dik is, voeg dan gewoon wat melk extra toe net zolang tot er een mooie gladde saus ontstaat. Maak deze saus af door er de geraspte kaas aan toe te voegen.  Breng de saus nog wat meer op smaak met zout, peper en nootmuskaat. 

Meng de saus door het groenten- en gehaktmengsel.

Doe de pasta er los bij. 

 

 

  1.