Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 200 gram verse ravioli rossi (AH verkoopt deze in het versvak);
  • Verse pesto (rood) (idem);
  • 1 rode ui;
  • 1 knoflookteen (fijngehakt);
  • 2 tot 3 ons verse spinazie;
  • 50 gram ontbijtspek;
  • handje fijngehakte walnoten;
  • olijfolie;
  • peper en zout.

Bereiding:

Kook de ravioli in 6 minuten gaar, volgens de verpakken. Meng de uitgelekte ravioli met 3 eetlepels pesto. 

Snipper de ui fijn. Hak de knoflook fijn.

Bak de plakjes ontbijtspek in een pan zonder olie bruin.

Verwarm in een wok of hapjespan olijfolie en bak hierin de ui en de knoflook. Voeg de verse spinazie toe en roerbak deze circa 4 minuten mee. Voeg peper en zout toe.

Doe de pasta op een bord. Garneer de spinazie erover. Leg bovenop de pasta/spinazie de plakjes uitgebakken spek en strooi tot slot de gehakte walnoten erover.