Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 2 zalmfilets van circa 150 gram per persoon;
  • 300 gram verse spinazie;
  • 1 ui (in ringen);
  • 0,5 citroen;
  • sesamzaadjes;
  • 2 tenen knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel gembersiroop;
  • 2 eetlepels sojasaus;
  • handjevol pijnboompitten;
  • olijfolie;
  • peper en zout. 

Bereiding:

Pers een halve citroen uit. Meng het citroensap met de sojasaus en de gembersiroop. Snijd een knoflookteen fijn en meng dit door de marinade. Marineer de zalmmoten voor minimaal 15 minuten. Halverwege even omkeren. Aan het eind van de marineertijd besprenkel je de zalmfilet met sesamzaadjes (naar behoefte).

Verwarm in een koekenpan olijfolie en bak de zalm hierin gaar (niet te lang, want dan wordt deze droog). Ik keer de zalm na ongeveer 2/3 minuten op de andere kant, tot alle kanten mooi gaar zijn geworden.

Rooster in een pan zonder olie de pijnboompitjes bruin. 

Verwarm in een wok of hapjespan olijfolie. Snijd de andere knoflookteen fijn. Fruit de uiringen met de knoflook in de pan. Voeg hier de 3 ons verse spinazie aan toe totdat deze geslonken is. Voeg zout en peper toe en tot slot de pijnboompitten. 

Leg de spinazie op de borden en leg hier bovenop de zalm.

Je kunt de zalm met spinazie eten met gekookte of gebakken aardappels, rijst maar ook met pasta.

Eet smakelijk.