Benodigdheden (voor 2 tot 3 personen): 

  • 3 eieren;
  • 50 gram manchego, geraspt (schapenkaas, te koop bij AH);
  • 10 gram verse peterselie, fijngehakt;
  • 100 gram geroosterde of gegrilde paprika's uit een pot, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden;
  • 6 gekookte, middelgrote aardappelen in kleine stukjes;
  • 40/50 gram chorizo, in reepjes gesneden;
  • zout en peper;
  • olijfolie;
  • koekenpan en ronde (bak)vorm (voor in de oven).

Bereiding:

Kook de aardappels, in de schil, in circa 15 minuten gaar. Laat wat afkoelen en snij de aardappels in blokjes. Ik laat zelf de schil er altijd omheen zitten en kies voor vastkokende aardappels.

Klop de eieren, voeg de geraspte manchego toe, evenals zout & peper, de versgehakte peterselie en de de in stukjes gesneden paprika.

Bak de aardappels in de olijfolie in ongeveer 5 minuten aan. Voeg de chorizo toe en bak de chorizo in dezelfde pan mee. Bak het geheel door tot het goudbruin ziet.

Verwam ondertussen de oven voor op 180 graden.

Meng het eimengsel door de aardappelen en chorizo en laat alles 5 minuten bakken.

Hevel vervolgens het gestolde ei/aardappelmengsel in een ronde bakvorm. Het is een vrij stevige massa en met een spaan kun je de grote omelet zo in een ronde bakvorm doen. Ik gebruik zelf een silicone bakvorm.

Zet de bakvorm in het midden van de oven en bak de omelet in circa 8 tot 10 minuten af.

Je kunt deze tortilla (naar een recept van Jamie Oliver) eten met een heerlijke salade van veldsla of rucola. De tortilla is tevens heerlijk met spinazie a la creme  maar ook met stokbrood. Kortom een makkelijke en gezonde maaltijd die in minder dan 30 minuten op tafel staat.