Benodigdheden (voor 2 personen):

  • ongeveer 400/500 gram runderlappen (je kunt ook kip gebruiken als je dit lekkerder vindt);
  • klein bakje spekblokjes;
  • 1 ui, gepeld, gehalveerd en in ringen gesneden;
  • 1 teentje knoflook, gepeld en fijngehakt (je kunt er ook nog 1 extra toevoegen);
  • 1 paprika, zaadlijsten verwijderd en in stukjes gesneden;
  • 5 champignons;
  • 1 eetlepel bloem;
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 0,25 eetlepel chilipoeder
  • een half pak gezeefde tomaten;
  • 50 ml. rode wijn;
  • 125 ml. runderbouillon (gemaakt van 1/2 liter water en 1 runderbouillontablet);
  • 2 takjes verse tijm;
  • peper en zout.

Bereiding:

Snijd de runderlappen (of kipfilet) in stukken en voeg wat peper en zout toe. Wentel het vlees of de kip door de bloem.

Verhit wat olie of boter in een braadpan en bak het vlees op een middelhoog vuur rondom goudbruin. Schep het vlees uit de pan en veeg de pan eventueel schoon met wat keukenpapier. Voeg opnieuw wat olie toe in de pan en bak vervolgens de spekreepjes, ui, knoflook, paprika, champignons, paprikapoeder, chilipoeder op een middelhoog vuur, totdat de groenten licht beginnen te kleuren. Breng eventueel nog wat op smaak met peper en zout. Voeg het vlees of de kip toe aan het groentenmengsel. 

Schenk de gezeefde tomaten, de wijn en de bouillon in de pan. Roer goed door, en leg de tijmblaadjes in het mengsel. Laat het geheel (indien het rundvlees betreft) circa 1 tot 1 1/2 uur op een zacht vuur langzaam gaar sudderen.

Je kunt de goulash eten met rijst,  gekookte of gebakken aardappels.

Een frisse salade smaakt er prima bij. 

Tip: je kunt de goulash nog aanvullen door er geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappels doorheen te voegen en deze gaar te laten sudderen in de saus. 

Als groenten kun je er ook prima doperwtjes bij eten.