Benodigdheden voor 3 personen:

  • 1 zakje Spaanse tortilla (Verstegen);
  • 450 gram cela vite;
  • 4 eieren;
  • 250 ml. kookroom;
  • 1 rode paprika;
  • 1 courgette;
  • 1 rode ui;
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt.

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Snij de rode ui in ringen, de courgette en de paprika in blokjes.

Bak de aardappeltjes in wat olie in de koekenpan al roerend gedurende 5 minuten. Voeg de ui, courgette en paprika toe en bak eveneens mee voor circa 5 minuten. Voeg als laatste de mais toe en bak nog een minuutje mee. 

Vet een brede ovenschaal met wat boter in. Meng de room met de vier eieren en roer het zakje spaanse tortilla mix door het room-eimengsel. 

Doe het aardappel-groente mengsel in de ovenschaal en giet hier het room-eimengsel overheen.

Bak het geheel in circa 35 minuten af in de oven op 180 graden C.

Je kunt bij de tortilla een salade eten. Zelf vind ik rucolasalade een heerlijke kruidige sla die alleen met wat olie hoeft te worden aangemaakt en verder opgefleurd kan worden met kerstomaatjes, olijfjes, fetakaas plus eventueel wat nootjes (bijv. amandelen).