Benodigdheden (voor 2 personen):
- 4 mini pita's;
- 150 gram kleine mixtomaatjes (in 3 kleuren);
- 100 gram feta;
- 100 gram kwark;
- 2 eetlepels olijfolie;
- 1/2 eetlepel gedroogde oregano;
- 10 gram peterselie;
- 10 gram basilicum (vers is het lekkerst);
- handje rucola;
- zout en peper.
Bereiding:
Verbrokkel de feta en doe dit samen met de kwark in een hoge kom. Pureer het met de staafmixer glad. Breng op smaak met oregano, zout en peper.
Halveer de tomaatjes. meng de kruiden (peterselie, basilicum) met de tomaten en breng op smaak met olijfolie, zout en peper.
Gril de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking in de oven.
Belegd de pitabroodjes als pizzaatjes.
Smeer de kwak/feta op de broodjes.
Verdeel de rucola over de broodjes.
Belegd met de tomaatjes.
Eet smakelijk!
Opmerking: je kunt een rode ui (gesnipperd) en een halve paprika (in dunne plakjes gesneden) in wat olijfolie bakken. Meng dit vervolgens door de tomaten alvorens je de broodjes gaat bedekken.
De broodjes smaken heerlijk op een warme zomerse dag waarbij je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Als aanvulling een lekkere groene salade serveren bij de lauwwarme broodjes.
Ook is dit een heerlijk gerechtje voor bij de bbq.