Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 200/225 gram pasta (dit kan macaroni maar ook dunne penne zijn);
  • 250 gram ricotta;
  • 3 eetlepels verse gesneden bieslook;
  • 1,5 eetlepel grove mosterd;
  • 200 gram kerstomaatjes;
  • 100 gram zongedroogde tomaatjes;
  • ongeveer 100 gram pittige geraspte kaas;
  • zout en peper;
  • ovenschaal.

Bereiding:

Kook de pasta in water met een beetje zout in ongeveer 9 tot 10 minuten gaar.

Giet de pasta af.

Vet de ovenschaal in.

Verwarm de oven voor op 180 graden C.

Snij de kerstomaatjes door de midden.

Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes en dep met keukenpapier de olie wat weg.

Hak de bieslook fijn totdat je ongeveer 3 eetlepels bieslook hebt. 

Meng de ricotta met de grove mosterd. Voeg de bieslook toe en breng  verder op smaak met zout en peper.

Doe de tomaatjes en de zongedroogde tomaatjes in de ingevette ovenschaal.

Voeg de gekookte pasta toe. Meng tot slot het ricotta mengsel door de pasta tot alles goed vermengd is.

Strooi wat geraspte kaas over de pasta.

Zet de pasta in de voorverwarmde oven. In ongeveer 8 tot max. 10 minuten is de schotel klaar. De kaas is dan gesmolten/licht gekleurd.

Dit is een zeer eenvoudige en snel te maken ovenschotel en nog vegetarisch ook! Ook deze pasta is prima in te vriezen. 

Ook al zijn wij met z'n tweetjes, ik maak altijd de schotel voor 4 personen zodat ik wat extra porties kan maken.