Benodigdheden (voor 2 personen)

  • 200 gram rigatoni (grote pijpjespasta, maar penne gaat ook prima)
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 middelgrote ui (gesnipperd)
  • 1 grote aubergine in kleine blokjes gesneden
  • snufje zeezout
  • zwarte peper (uit de molen)
  • 250 ml/300 ml passata
  • 125 ml. water.
  • 2 teentjes knoflook of 1 knoflookui fijngesneden.
  • 2 eetlepels gesneden basilicumblaadjes
  • 75 gram ricotta
  • Braadpan

Bereiding:

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de pasta al dente.

Verhit in de braadpan de olijfolie. Fruit de ui enkele minuten. Voeg de aubergine toe en bak nog eens enkele minuten tot de aubergine een beetje bruin wordt. Giet er ongeveer 125 ml. water bij en een snufje zout en wat peper.  Breng aan de kook. Draai het vuur iets zachter en doe de deksel op de pan. Laat de aubergine garen en droogkoken in circa 10 minuten. Als je merkt dat de aubergine nog wat moet garen maar dreigt droog te koken, gewoon wat extra water toevoegen. 

Roer de passata door het auberginemengsel. Voeg de knoflook toe en roer de verse basilicum door de saus. Laat de saus nog even goed doorwarmen. Giet de pasta af en roer de pasta door de saus. Proef en breng eventueel nog op smaak met wat extra zout.

Schep in diepe borden en serveer met een ruime lepel ricotta erop. Maal er wat zwarte peper boven.