Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 400 gram worteltje
  • 1 half doosje (kastanje) champignons
  • 25 gram margarine
  • een halve theelepel suiker
  • 1 dl groentebouillon
  • halve deciliter kookroom
  • wat bieslook
  • zout en peper
  • koekenpan (voor de champignons) en braadpan (voor de wortels)

Bereiding:

Als je verse wortels (niet vanuit het koelvak) dan eerst de wortels schrappen.

Smelt de helft van de boter in de pan en voeg de wortels toe. De de bouillon en de suiker erbij en laat de wortels koken tot het vocht bijna verdampt is. Als de wortels nog niet klaar zijn, voeg dan nog wat extra bouillon toe. 

Snijd de champignons in plakjes en bak in de andere helft van de boter de champignons goubruin. 

Voeg de champignons toe aan de wortels en schenk de kookroom erbij. Laat het geheel nog 3 minuutjes zachtjes doorkoken.  Maak op smaak met zout en peper en snipper en wat bieslook over.