Benodigdheden (voor 2 personen):
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 3 rijpe tomaten
- 0,5 bosje oregano
- ongeveer een halve eetlepel tomatenpuree
- olijfolie om in te bakken
- scheutje water
- 10 ml. balsamicoazijn
- 0,5 eetlepel suiker
- 75/100 gr. gram pancetta
- 50 gram zwarte olijven
- 1 gele paprika
- 100 gram pamzezaanse kaas
- 4 bloemtortilla's
- 35 gram rucola
- Oven, bakplaat en bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden C.
Bereiding:
Pel en snipper de ui.
Pel de knoflook en hak deze fijn.
Snijd de tomaten in blokjes.
Ris de oregano en snijd fijn.
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui., de knoflook en de oregano cira 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut. Voeg de tomaten en een scheutje water toe en bak de tomaten in circa 6 minuten kapot. Schenk de balsamicoazijn erbij en beng aan de kook. Breng op smaak met de suiker.
Verwarm een koekenpan en bak de pancetta krokant (zonder olie toe te voegen).
Halveer de olijven.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjs.
Rasp de parmezaanse kaas.
Leg 2 tortilla's op het aanrecht. Bestrooi de tortilla's met de helft van de parmezaanse kaas. Verdeel de saus over de kaas. Leg de pancetta, olijven, paprika en de rucola op de saus. Strooi de resterende parmezaanse kaas erover heen en leg de resterende bloemtortilla's erop.
Leg de pizza quesadillas over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizza in de oven in circa 8 minuten goudbruin en krokant.
Snijd de pizza in gelijke punten.
Je kunt de pizza's nog bestrooien met de resterende rucola.
Eet smakelijk!