Benodigdheden:

  • 250 gram gemengde champignons (ik doe meestal een combinatie van kastanjechampignons en gewone champ.)
  • 2 lente uitjes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 100 gram verse spinazie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 4 plakjes bladerdeed (ontdooid)
  • zout en peper
  • taarvorm van ongeveer 20 cm.
  • Oven (voorverwarmen op 200 graden C.)

Smeer de bodem van de taartvorm in met wat boter of olie.

Bereiding:

Snij de lente uitjes in ringen (alleen het witte deel).

Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.

Verwarm de olie of boter in een koekenpan en bak de champignons bruin. Zorg dat het vocht verdwenen is.

Voeg op het laatst de lente ui toe en bestrooi met zout en peper.

Verdeel de champignons over de bodem van de taartvorm.

Leg hierop de verse spinazie en de geraspte kaas en bestrooi wederom met wat zout en peper.

Leg de blaadjes bladerdeeg over de spinazie en plak met wat  water de randen aan elkaar.

Bak de taart in ongeveer 20 minuten af in de oven totdat het deeg er goudbruin uitziet.

Keer de taart om en besprenkel eventueel met wat olijfolie.

Deze tarte tartin smaakt heerlijk met een groene salade. Mijn persoonlijke voorkeur is een rucolasalade.