Ingredienten (voor 4 personen):

  • 800 gram tot een kg stoofvlees
  • 1 winterwortel
  • 2 rode uien
  • bloem
  • peper en zout
  • 2 flesjes bruin bier
  • 2 dl. vleesbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetlepel bruine suiker of 1 a 2 eetlepels appel/perenstroop
  • 1 witte of bruine boterham
  • mosterd

Bereiding:

Snij de uien, de winterwortel en het vlees.

Voeg peper en zout toe aan het vlees en wentel het door de bloem.

Bak het vlees in een koekenpan aan (let op: het hoeft niet gaar te zijn, alleen aanbraden).

Stoof in een braadpan de uien en de wortel mooi bruin.

Voeg het vlees toe aan de wortel en ui en overgiet met het bier en de vleesbouillon.

Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.

Voeg de suiker of appel/perenstroop toe en roer goed door de stoverij.

Besmeer een boterham (dik) met mosterd en leg deze omgekeerd (dus met de mosterd naar beneden) bovenop in de pan.

Laat de stoverij ongeveer 2 uur op een laag pitje stoven tot het vlees gaar is en de saus gebonden.

Serveer met frietjes, gebakken aardappels of gekookte aardappels.