Benodigdheden (voor 2 personen):
- 2 moten zalm
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 knoflook
- 150 gram cherry tomaatjes
- 100 gram geitenkaas
- olijfolie of reddy koken en bakken
- basilicum (bij voorkeur vers, maar gedroogd kan ook).
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op circa 200 graden.
Pak een ovenschaal en vet deze in (met wat olie of boter).
Was de courgette en snij in de lengte in vieren en in dunne plakjes.
Pel en snipper de ui.
Hak de knoflook fijn (niet persen!)
Snij de tomaatjes doormidden.
Verhit de olijfolie (of reddy koken en bakken) in een koekenpan of wok en fruit hierin de ui.
Voeg de fijngehakte knoflook toe en de courgetteplakjes en laat ongeveer 5 minuten meebakken.
Breng op smaak met zout en peper.
Doe het courgette/uimengsel in de ovenschaal.
Kruid de zalmmoten met peper en zout en leg de zalmmoten op het courgette/uimengsel.
Leg de gehalveerde tomaatjes op de zalm en het courgette/uimengsel.
Kruimel de geitenkaas over de schotel en besprenkel het geheel met wat olie.
Bak de zamschotel af in de oven (200 graden), max. 25 minuten.
Snij de basilicum over de het gerecht (of de gedroogde basilicum).
Eet smakelijk!
Dit gerecht is heerlijk met gebakken of gekookte aardappels.