Benodigdheden (voor 2 personen):

  • een pond (magere) runderlappen
  • een pond uien
  • rode wijn (of bruin bier)
  • plakje ontbijtkoek (haal de donkere buitenrand eraf!) in stukjes gesneden
  • zakje kruidenmix voor hachee of stoofvlees 
  • peper en zout 
  • margarine

Bereiding:

Snij de runderlappen in blokjes en bestrooi met zout en peper.

Snij de uien in ringen.

Braad het vlees in de margarine lichtbruin.

Afhankelijk van de grootte van de pan kunnen de uien of in dezelfde pan glazig gebakken worden of in een aparte pan (met olie of boter).

Als de uien in een aparte pan gebakken worden, voeg deze dan toe aan het vlees zodra de uien glazig zijn.

Voeg, conform de beschrijving van de kruidenmix, deze toe aan het vlees. Ik vervang zelf de helft van de hoeveelheid water door rode wijn of voeg een flesje bruin bier toe.

Laat het vlees/uienmengsel 2 tot 2,5 uur stoven op een laag vuur en roer af en toe om.

Voeg na ongeveer een half uurtje stoven een plakje ontbijtkoek in kleine stukjes gesneden door het vleesmengsel.

Na 2 tot 2,5 uur is het vlees heel erg mals en de saus smaakt heerlijk.

Je kunt dit vlees eten met rijst, gekookte of gebakken aardappels.

Als groente past rode kool er heel goed bij.

Tip:

Het overgebleven vlees (en saus) kun je prima invriezen zodat er nog een keer van gegeten kan worden.