Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1,2 kg kruimige aardappelen
  • zout
  • 1 middelgrote spitskool
  • 3 uien
  • 200 gram brie
  • 100 gram tortillachips
  • 150 gram spekreepjes
  • boter
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 75 ml. melk
  • 150 ml. kookroom

Bereiding:

Schil de aardappels, was ze en kook ze in een ruime pan met wat zout gaar.

Snij de spitskook in kwarten en verwijder de harde kern.

Snij de kool in dunne reepjes.

Snij de uien in ringen.

Snij de brie in stukjes.

Verkruimel de tortillachips.

Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder boter of olie.

Verhit in een koekenpan of ruime wok wat boter en roerbak hierin de kool en de ui 5 tot 7 minuten. De spitskool moet nog wel wat knapperig zijn. Voeg de kerriepoeder toe.

Haal de pan van het vuur. Giet de aardappels af en voeg de kookroom toe aan de aardappels. Stamp deze tot een romige puree. Schep de spitskool en de ui door de puree gevolgd door de spekjes en de brie.

Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de verkruimelde tortillachips.