Benodigdheden (voor 2 personen):

  • 1 kg  middelgrote gamba’s (dit kunnen verse zijn of ingevroren. Ik haal de bevroren garnalen altijd bij de Lidl).
  • ½ theelepel zout
  • 50 gr. margarine
  • 80 ml. olijfolie of reddy koken en bakken
  • 3 tenen knoflook  (fijnpersen in de knoflookpers)
  • ¼ theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel paprikapoeder

Tip voor bevroren gamba's:

Ontdooi deze ruim van te voren in droog af met een theedoek (zodat ze niet te nat zijn).

Bereiding:

Doe de gamba’s in een kom en besprenkel ze met zout. Zet ze 30 min. weg in de koelkast.

Verwarm de olie op een matig vuur. Voeg de boter toe. Zodra de boter begint te schuimen de knoflook met de chilipoeder goudbruin bakken.

Voeg de gamba’s toe en bak ze in 3 tot 6 minuten totdat ze krullen en van kleur veranderen (roze).

Bestrooi ze met paprikapoeder en serveer met rijst of stokbrood met kruidenboter.

Tip voor de vieze handen:

Zet een kommetje met lauwwarm water op tafel en besprenkel hier wat citroensap in. Zo kun je, tussen het pellen van de gamba's de vingers ontvetten.