Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 400 tot 500 gr. kogelbiefstuk (snijd in reepjes)
  • 1 gesnipperde ui
  • 50 gr. boter
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel bloem
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • halve vleesbouillon tablet
  • 4 eetlepels crème fraiche 

Bereiding:

Bak het vlees rondom bruin en bestrooi het met zout en peper. Haal het vlees uit de pan.

Fruit de ui en pers de knoflook erboven.

Roer de bloem, paprikapoeder en totmatenpuree erdoor heen.

Voeg 1,5 dl. warm water toe met de halve bouillontablet en blijf roeren tot de saus glad en gebonden is.

Laat de saus ongeveer 5 minuten sudderen.

Schep vlees en crème fraiche door de saus en breng op smaak met zout en peper.

Serveren met rijst.