Benodigdheden voor 2 tot 3 personen:

  • ovenschaal
  • 4 witlofstruikjes
  • 8 plakjes (achter)ham
  • brio
  • geraspte kaas
  • paneermeel

Bereiding:

Verwarm de oven voor op circa 200 graden.

Vet de ovenschaal in met boter (brio).

Haal het hart uit de witlofstruikjes (deze maken het anders bitter).

Kook de witlofstruikjes in circa 10 minuten gaar.

Laat ze in een zeef uitlekken.

Omdat ik het zelf lekker vindt om de witlofrolletjes wat kleiner te houden, snij in de gekookte witlofstruik in de lengte doormidden. 

Rol om ieder stukje een plakje ham en leg in de ovenschaal. 

Strooi wat paneermeel over de witlof.

Leg verdeeld over de witlof wat klontjes boter (deze maken het wat smeuïger).

Verdeel wat geraspte kaas over de witlof en eventueel nog wat paneermeel.

Zet in de oven en laat deze zo'n 10 minuten in de oven staan.

De witlof in ham en kaas is vrij machtig. Het smaakt heerlijk bij gekookte aardappels.