Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2 tot 2,5 ons biologische kipfilet *
  • zout en peper
  • paneermeel (ongekruid of gekruid; dit kan allebei)
  • ei
  • peper en zout
  • reddy koken en bakken
  • wok of braadpan

* ik kies voor biologische kipfilet omdat een biologische kip een beter leven heeft gehad. Het vlees is beter van smaak en minder vochtig dan gewone kipfilet. Daardoor spat het ook minder in de pan.

Bereiding:

Snij de kipfilet in blokjes van 2 tot 3 cm. 

Strooi er zout en peper overheen.

Breek een ei in een kom en kluts het ei.

Wentel de kipfiletstukjes door het geklutste ei.

Strooi paneermeel op een bord.

Haal de kipfiletstukjes door het paneermeel.

Verwarm in een wok of braadpan de olie en braad de kipfiletstukjes tot ze mooi bruin van kleur zijn.

De kipnuggets smaken prima bij gebakken aardappeltjes of frietjes.

Als sausje tomatenketchup.