Benodigdheden voor 4 personen:

  • 4 tot 5 ons biologische kipfilet*
  • 2 grote uiten 
  • ½ flesje zoete chilisaus
  • 1 blikje tomatenpuree van 140 gram
  • 1 scheutje ketjap manis
  • 1 theelepel sambal 
  • 1 klein blik perziken op sap
  • Reddy koken en bakken
  • zout en peper
  • braadpan

* ik kies altijd voor biologische kipfilet omdat de kip een beter leven heeft gehad. Het vlees van de biologische kip is beter van smaak van en bevat minder vocht. 

Bereiding:

Snij de kipfilet in reepjes of stukjes en bestrooi met zout en peper.

Snij de ui in ringen.

Bak de kipfilet in de olie goudbruin.

Voeg de uiringen toe en bak mee totdat deze glazig zijn.

Maak een mengsel van chilisaus, ketjap, sambal en tomatenpuree en een paar lepels sap van de perziken. Proef voordat je dit mengsel toevoegt aan de kipfilet. Als het te pittig is, kun je het wat milder maken door er iets meer perziksap aan toe te voegen.

Meng het sausje bij de kip en de uien in de pan.

Snij de perziken in blokjes en voeg het toe aan het kipmengsel.

Laat nog een minuut of 5 pruttelen.

Kook in de tussentijd de rijst gaar.